Roteca

    SC ROTECA SRL funcționează având un profil de activitate în fabricarea ansamblelor și subansamblelor pentru tractoarele forestiere precum cabine, sașiuri față și spate, graifere și clești, role pentru cablu, carcase redactor, lame excavator, remorci forestiere, etc.. În prezent SC Roteca SRL are un total de 36 de angajati dintre care 6 TESA și 30 direct productivi.

    Roteca SRL este distribuitor pentr mașini de scos apropiat de la HSM Hohenloher Spezial Maschinenbau GmbH&Co (Skider, Forwarder, Harvester) noi și second hand, asigurând și service-ul pentru mașinile HSM din România. 

    Aprovizionarea de materiale și echipamente se face din Germania (Ex: Käppler unf Pausch GmbH Neukirch, Huk Stahl Technologie&Services Gmbh Bad Walsee) și România cu tendința imperativă de a aproviziona cât mai mult din România, acest lucru construindu-se pas cu pas în funcție de viteza de asimilare a producătorilor din România. (Ex: SC MIRO SA Bistrita, SC RAAL SA Bistrita, SC Eurocompozite SRL Bistrita, SC Angred SA Baia Mare, SC Hervil SA Râmnicu Vâlcea, SC PROUMIN SRL Satu Mare, SC ALPHA LAS SRL Cluj-Napoca).

    Principalii beneficiari ai firmei sunt: HSM Hohenloher Spezial Maschinenbau GmbH&CO, CTL Tehnology GmbH, Konrad Adler GmbH Germania, Von Rotz Maschinen und Fahrzeuge AG. Elveția.

    Firma utilizează în procesul de producție tehnologii de înalt nivel. Firma a început cu confecționarea de subansamble sudate pentru un tip de mașină forestieră și un număr de 6 angajați. În urma achiziționării de mașini unelte pentru prelucrări mecanice firma se dezvoltă putând execută lucrări complexe. Se diversifică subansamblele, ajungând a uzina toate componentele metalice necesare la execuția unui număr de 4 tipuri de tractoare forestiere cu toate tipodimensiunile solicitate de beneficiari.

    Din anul 2008 și-a creat un compartiment de cercetare-dezvoltare în care momentan se fac proiecte de mașini noi care vor fi destinate exportului în Elveția și pe piața românească.

    La începutul anului 2010 a început proiectarea noului tractor forestier 805S complet destinat pieței franceze și românești. În luna august primul tractor făcea deja primul drum în padure. Acest model a fost foarte bine primit în România și în Franța, mai ales după demonstrațiile făcute în pădure.

    După execuția prototipului s-a îmbunătățit forma constructivă și dorim, din acest an, să începem montajul complet, nu numai mecanic ci și electric, electronic și hidraulic al tractorului.

    Firma Roteca are ca principal beneficiar firma HSM din Germania. Documentația tehnică a fost asigurată la început de firma-mamă și a fost în formate DXF și DWG.

    Servicii: construcții metalice, prelucrări mecanice, vopsire.

    Principalele componente executate în prezent sunt: 
- Cabine pentru tractoare forestiere complet utilate și finisate, în număr de 3 tipodimensiuni. Cabinele se execută în construcție sudată din table tăiate laser și profile laminate. Cabinele de tractor forestier se livrează vopsite final și echipate cu dotările necesare în funcție de preferințele beneficiarului. (borduri din fibră de sticlă, oglinzi retrovizoare, plafoniere, faruri, capitonaj interior, izolație fonica, geamuri, parbrize, stergătoare, instalație de încălzire).
- Șasie față și spate pentru tractoare forestiere executate în 10 tipodimensiuni.
Sunt piese masive, șasiul tractorului executate din table groase în construcție sudată și prelucrări mecanice.
- Piese de legătură pentru articularea șasielor executate în 4 tipodimensiuni.
Sunt piese executate din table groase în construcție sudată și prelucrări mecanice.
- Elemente ce echipează tractoarele forestiere: role de cablu, reductoare pentru trolii, lame tip buldozer, suporți macarale, clești pentru prinderea lemnului, executate conform cerințelor beneficiarilor.

    În acest moment în firma Roteca se realizează 73 de subansamble în construcție sudată ce concură la realizarea tractoarelor forestiere.

    Firma este autorizată de SLV München la sudură conform - EN ISO 3834-2 și DIN 18800-7 clasa E

 

     Mai multe informații puteți obține accesând: www.roteca.ro


Furnizori auto