Weingut Brutler & Lieb

     Ideea cultivării strugurilor şi a casei de vinuri le-a venit proprietarilor în urma unei călătorii, aceştia întemeiând firma în anul 1999. Firma s-a dezvoltat în mod constant şi a  cumpărat tot mai mult teren, ajungând la 15,5 hectare de la cele 2,5 iniţiale; însă munca de dezvoltare nu s-a încheiat aici, întrucât terenurile populate în trecut şi părăsite în prezent aşteaptă încă să fie exploatate. Din păcate 25% din viţa plantată în 2006 a fost afectată de îngheţurile din luna mai, astfel că a fost nevoie de o replantare.

     Paleta variată de soiuri ale regiunii viticole este alcătuită din sortimente de struguri negri  Pinot noir, Merlot, Cabernet sauvignon, Sangiovese,  Blaufränkisch şi Syrah, precum şi din sortimentele de struguri albi Chardonnay, Pinot gris, Sauvignon blanc,  Riesling de Rin, Traminer şi Feteasca regală. Ca un fapt interesant amintim că selecţia soiurilor de struguri este una deosebit de reuşită, având în vedere faptul că nu aveam experienţe cu aceste soiuri, sortimentele folosite în trecut azi nu ar mai face faţă, cu excepţia soiului de struguri albi denumit GRÜNSPITZ, a cărui recultivare reprezintă o sarcină importantă pentru firmă în viitor.

     Casa de vinuri respectă şi cultivă moştenirea înaintaşilor, şi din acest motiv a fost importantă achiziţionarea în anul 2002 a pivniţei Károlyi, splendidă în trecut, dar aflată atunci în stadiu de ruină, ce şi-a redobândit astfel imaginea demult apusă.

     Prezentul este de neimaginat fără trecut şi nu ar putea supravieţui fără o imagine de viitor bine conturată, imagine pentru a cărei dezvoltare şi extindere lucrează întreaga echipă a firmei.

     Enologii pivniţei sunt Johann şi Edgar Brutler, tatăl şi fiul, ce produc vinuri de calitate utilizând o tehnologie simplă. Un rol important în crezul lor îl are naturalitatea, păstrarea originalităţii fructului. Cei ce degustă aceste vinuri sunt atinşi de pasiunea enologilor, de dragostea şi respectul lor faţă de această meserie, fără de care nici nu s-ar putea produce vinuri cu adevărat minunate.

     Importantă pentru ei este munca  adevărată susţinută, ce urmează un drum bine determinat, de la care nu e voie să te abaţi niciodată, întrucât în această meserie nu se poate alerga după succese rapide.

     Enologia este de fapt o artă, în care enologul îşi exprimă priceperea şi pasiunea în acea operă minunată, a cărei rezultat final poate fi savurat de consumator, şi poate din acest motiv vinul este considerat licoarea zeilor.

  Proprietarii firmei, Brutler & Lieb, sunt devotaţi naturalităţii, produselor adevărate, pure, făcute acasă, acelor valori ce conferă un plus de perfecţiune existenţei umane.

     Pentru mai multe informații accesați: www.nachbil.ro


Producție